Mijn visie

Werkhouding en gedrag vraagt altijd om (nieuwe) léérkracht!

In alles wat we doen, wie we zijn en hoe we ons gedragen speel jij de hoofdrol. Een goede leerkracht is een échte professional als je gelooft in kansen en mogelijkheden. Door te spiegelen ontdek je de léérkracht; Je bent kritisch, leert en doet exact wat jij van een kind verwacht!

 • Tjeerd-van-den-Elsen-leerkracht-leraar-basisonderwijs

 • De visie vanuit (een) léérkracht

  Leren is pas echt leuk als jij zelf ontdekt en deel uit maakt van het avontuur. Talent groeit door motivatie en interesse, beleving, waardering en successen die je samen viert. Het kind staat daarin centraal met daaromheen jij als leerkracht in een gemotiveerd team van collega’s en ouders.

  Opbrengstgericht werken: De léérkracht van erkend eigenaarschap

  Ieder kind wil leren. Als leerkracht geef je geen les meer, maar stimuleer je kritisch (na)denken, oog voor kwaliteit en een oplossingsgerichte denkvermogen. Je motiveert en coacht het kind in de vraag:

  “Wat wil ik leren?”

  Je daagt uit, leert kinderen leren en stuurt het leerproces in een betekenisvolle omgeving waarin ‘de wereld’ en ouderparticipatie een cruciale rol spelen. Door eigenaarschap bij het kind en jezelf te erkennen krijgt opbrengstgericht werken een andere betekenis, want er ontstaat bij het kind én jezelf een gemotiveerde léérkracht om iets te bereiken.