Radiomakers met (onderwijsachtergrond én) passie gezocht!

  1. Radio maken met kinderen

Ben jij radiomaker, nieuwslezer, dj, verslaggever, of presentator met een onderwijsachtergrond of ken je iemand in die combi? Lijkt het je leuk om te vertellen over je vak of zie jij hier een unieke kans om radio een nieuwe dimensie te geven met kinderen? Dan ben ik op zoek naar jou!

Project ‘Radio maken’

Van 11 juni t/m de laatste schoolweek houden wij een radioproject voor kinderen op Bs. De Vijf Hoeven in Tilburg. Wij willen kinderen op school een unieke radio-ervaring bieden met mensen uit het radiovak. Het mooie is dat we betrokken radiomakers met een onderwijsverleden willen betrekken bij het onderwijs en hun passie m.b.t. radio delen en vooral kinderen enthousiasmeren voor taal en radio.

Waarom radio op de basisschool?

Radio krijgt een prominente plek in ons (taal)onderwijs, zodat kinderen de betekenis van taal ontdekken en daardoor gemotiveerder raken om te leren. De projectweken zijn bedoeld om kinderen ‘onder te dompelen’ in radio. Wij zijn de eerste basisschool in Nederland die radio structureel inzet om het taalonderwijs voor alle kinderen te verbeteren.

Meer weten? Bekijk dan de website van Basisschool De Vijf Hoeven of lees meer in mijn blogberichten.

Geïnspireerd en geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd of geïnspireerd? Mail me dan op tjeerd.vandenelsen@xpectprimair.nl of bel 0617236945.

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 3 =