Ik staak voor meer (mannen) en eerlijk betaalde leraren

Vrijdag de 13e, stakingsdag na een zwarte week voor het onderwijs is het tijd voor brute kracht. In 20 jaar tijd daalt de kwaliteit van het onderwijs. We willen het beste voor het kind, maar we geven het niet. Tijd voor brute stemkwacht vandaag. Met een grote groep aan mandaat Mandaad laten wij onze stem horen op de Manifestatie in Eindhoven en Sittard.

Je best doen

Als leraar en vakidioot geven wij ons elke dag over aan de ontwikkeling van kinderen, maar het is nooit genoeg geweest. Het lerarentekort nijpt en de overheid wringt het alles dingendoekje gortdroog en hangt tegen verpulvering aan. Onze sector, één van de draagmuren van onze samenleving, wankelt.

Já er is genoeg te verbeteren in het onderwijs, maar niet zonder de goede leraren die er zijn, maar vooral ook niet zijn. De leraar komt te kort. Ruimte om zich te ontwikkelen. Én geld, een éérlijk salaris trekt meer leraren aan en schept meer ruimte tot ontwikkeling. Daarom PO in Actie.

Ik sta(ak) voor de toekomst

Vandaag sta(ak) ik voor de toekomst. In een oude Amerikaanse schoolbus trek ik met Mandaad door Brabant en Limburg om onze stem kracht bij te zetten voor een betere toekomst van onze kinderen en toekomstige (mannelijke) collega’s.

Mandaad (zie facebook) is een groep mannelijke studenten van Fontys Hogeschool Kind en Educatie, Pabo Tilburg. De mannenbeweging maakt zich al een aantal jaren sterk voor meer instroom van mannelijke studenten op de pabo en meer mannen in het basisonderwijs zelf.

De landelijke campagne van pabo’s met ondersteuning van minister Bussemaker, www.veelmeermeester.nl, ondersteunt dergelijke initiatieven middels voorlichting. Onderzoek wijst uit dat meer diversiteit een basisschoolteam sterker maakt en meer een afspiegeling van de maatschappij vormt en leidt tot meer innovatie.

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 7 =